Каратистите на Олимпик спорт 2007 најуспешни на Државното првенство за кадети, јуниори и У21

Каратистите на Олимпик спорт 2007 беа најуспешни на Државното првенство за кадети, јуниори и У21 на Македонија откако завршија со вкупно дванаесет медали од кои девет златни одличја.

На Државното првенство кое се одржа викендов во салата Крсте Мисирков при ООУ „Крсте Мисирков“ беа пријавени 50 клубови со 260 пријави на натпреварувачи. Најдобрите од секоја категорија ќе ја претставуваат Македонија на Европското првенство кое ќе се одржи од 20. до 22. август во Тампере, Финска.

Целосните резултати од Државното првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 можете да ги проследите на следниов линк. 

Се вчитува...