КБК Шампион најдобар на Првото национално кик-бокс првенство

Во спортската сала на А1 арена во СЦ Борис Трајковски во Скопје, во организација на Кикбокс Маитаи федерација на Македонија (КМФМ) се одржа Првото национално кик бокс првенство за 2021 година за сите возрасни категории (татами – кик лајт, ринг– лоу кик и К1).

На првенството учествуваа 184 натпреварувачи од вкупно 24 кикбокс клубови од целата држава, при што за најуспешен кикбокс клуб е прогласен КБК Шампион од Скопје со освоени 22 златни од вкупно 29 медали, за што беше награден со златен пехар. Втор по успех клуб е КБК Гладијатор од Скопје со освоени 20 златни од вкупно 27 медали, за што беше награден со сребрен пехар.

Натпреварувањата се одвиваа на еден ринг и четири татами борилишта. Во склоп на првенството се одржа и подготвителен судиски семинар за судиите на татами и ринг и тренерски семинар. Реализацијата на овој масовен натпревар беше потпомогната од страна на Агенцијата за млади и спорт на РМ, од Карате федерацијата на Македонија, како и неколку домашни компании од приватниот сектор.

РЕЗУЛТАТИ – РИНГ

СЕНИОРИ – ЛОУ КИК

-60КГ – мажи

 1. ФИЛИП РИЗОВ – Кавадарци – Кавадарци
 2. ДАНИЕЛ МИТРОВ – Аждер – Гевгелија

-63,5КГ – мажи

 1. МАРКО ТОДОРОВ – Шампион – Скопје
 2. ЕНЕС АЗИРИ – Наско тим – Скопје
 3. ФИЛИП ТАЛЕВСКИ – Енерџи – Битола
 4. МАРИО ЦВЕТКОСКИ – Прокик фемили – Скопје

+91КГ – мажи

 1. МУНИ ЕЛЕЗ – Горила – Скопје
 2. ДРАГАН ИГЊАТОВСКИ – Гладијатор – Скопје

-60КГ – жени

 1. АНАМАРИЈА НАУМОВСКА- Енерџи – Битола
 2. ИВОНА КЕЧЕВСКА – Енерџи – Битола
 3. МИЛЕНА СТОЈАНОВСКА – Патриот – Крива Паланка

-56 КГ -жени

 1. АНДРЕА КОСТОВСКА – Шампион – Скопје

-65КГ – жени

 1. ВИКТОРИЈА ВАРАДИНОВА– Шампион – Скопје

-70КГ – жени

 1. МИХАЕЛА МИОВА – Гладијатор – Скопје

ПОСТАРИ ЈУНИОРИ – ЛОУ КИК

-75КГ – мажи

 1. ДАМЈАН ЗАФИРОВ – Шампион – Скопје
 2. ДЕЈАН ПАНОВ – Аждер – Гевгелија
 3. АМАР ДРПЉАНИН – Горила – Скопје

-86КГ – мажи

 1. ЕНСАР ИСЕИН – Шампион – Скопје
 2. СЛАВЕ ДЕЛИОВСКИ – Тим Зоран – Струмица

     +91КГ – мажи

 1. МИЛАН МИТРЕВСКИ – Горила – Скопје
 2. ПЕТАР ХРИСТОВСКИ – Гладијатор – Скопје

-52КГ – жени

1.ОЛГИЦА ОРЕШКОВА – Будо – Кавадарци

-70КГ – жени

 1. МИА ТОДОРОВА – Шампион – Скопје

 ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ – ЛОУ КИК

-45КГ – мажи

 1. ФЕРИЗ АЗИРИ – Наско тим – Скопје

-67КГ – мажи

 1. ПАНЧЕ ВИТАНОВ – Тим Зоран – Струмица

-71КГ – мажи

 1. ГОРЈАН РИСТОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 2. ЈОВАН АПОСТОЛОВСКИ – Енерџи – Битола
 3. ИЛЕ ЛЕКОВ – Лидер – Виница
 4. ФИЛИП НИКОЛОВСКИ – Кавадарци – Кавадарци

-81КГ – мажи

 1. ДАВИД ЈОВЧЕВСКИ – Гладијатор – Скопје

+60КГ – жени

 1. САРА МИШЕВА – Гладијатор – Скопје

  СЕНИОРИ – К1

-86КГ -мажи

 1. БОБАН ИЛИОСКИ – Шампион – Скопје
 2. НИКОЛА БУБЕСКИ – Енерџи – Битола

-67КГ – мажи

 1. ДАРКО НАЈДОВ – Гладијатор – Скопје
 2. СТЕФАН КАЕВСКИ – Шампион – Скопје
 3. ЕРЕН ЕСАДОВСКИ – Тим Зоран – Струмица

-71КГ – мажи

 1. РОБЕРТ КОСТОВСКИ – Гладијатор – Неготино

-75КГ – мажи

 1. МУРАТ ЕРКАН – Шампион – Скопје

ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -К1

-57КГ – мажи

 1. МАРКО ТОДЕВСКИ – Гладијатор – Скопје

-63,5КГ – мажи

 1. МАРКО ГОРНЕВСКИ – Гладијатор – Скопје

ТАТАМИ 4

СЕНИОРИ – КИК ЛАЈТ

-63КГ – мажи

 1. ФИЛИП РИЗОВ – Кавадарци – Кавадарци
 2. АЛЕКСАНДАР АТАНАСОВ – Лидер – Виница

-69КГ – мажи

 1. ФИЛИП БОЖИНОВСКИ – Прокик фемили – Скопје
 2. СТЕФАН КАЕВСКИ – Шампион – Скопје
 3. ЕГЗОН РАМАДАНИ – Тетово – Тетово
 4. ФИЛИП ТОДОРОВСКИ – Предатор – Куманово

-71 КГ – мажи

 1. РОБЕРТ КОСТОВСКИ – Гладијатор – Скопје

-74 КГ – мажи

 1. СЛАВЧЕ АРСОВ – Гладијатор – Штип
 2. АНТОНИО АНГЕЛЕСКИ – Горила – Скопје

-75КГ – мажи

 1. МУРАТ ЕРКАН – Шампион – Скопје

-84 КГ – мажи

 1. СЛАЃАН ДИМИЌ – Шампион – Скопје
 2. МУХЈИДИН РЕЏЕП – Горила – Скопје
 3. КИРИЛ КИРОВ – Прокик фемили – Скопје
 4. ТЕОДОР ПЕТРОВ – Будо – Велес

-89КГ – мажи

1.КЛИМЕНТ ГРОЗДАНОВСКИ – Гладијатор – Скопје

 1. КРИСТИЈАН ПЕШОВ – Будо – Кавадарци
 2. АНТОНИО БОЖИНОВСКИ – Горила – Скопје

-94 КГ – мажи

 1. ДРАГАН ИГЊТОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 2. ОРХАН ЉАМАДАРИ – Работнички Адора – Скопје

+94КГ – мажи

 1. СТЕФАН МИХАЈЛОВСКИ – Прокик фемили – Скопје
 2. ИВИЦА ЦВЕТАНОВСКИ – Прокик фемили – Скопје

-55 КГ – жени

 1. АНДРЕА КОСТОВСКА – Шампион – Скопје
 2. АНА ВУКАШИНОВИЌ – Тим Зоран – Струмица

-56КГ – жени

 1. АНДРЕА КОСТОВСКА – Шампион – Скопје

-60КГ – жени

 1. МИЛЕНА СТОЈАНОВСКА – Патриот – Крива Паланка

-65 КГ – жени

 1. ВИКТОРИЈА ВАРАДИНОВА – Шампион – Скопје

-70КГ – жени

 1. МИХАЕЛА МИОВА – Гладијатор – Скопје

ТАТАМИ 3

ЈУНИОРИ – КИК ЛАЈТ

-50КГ – жени

 1. ЛЕА БОШЕВСКА – Самурај – Битола

-55КГ – жени

 1. ОЛГИЦА ОРЕШКОВА – Будо – Кавадарци
 2. МИЈА СТЕРЈОВСКА – Прокик фемили – Скопје

-57КГ – мажи

 1. МАРКО ТОДЕВСКИ – Гладијатор – Скопје
 2. ДИЛАН ИВАНОВСКИ – АС – Делчево

-60КГ – жени

 1. ИВОНА КЕЧЕВСКА – Енерџи – Битола
 2. АНАМАРИЈА НАУМОВСКА – Енерџи – Битола

-63КГ – мажи

 1. МАРКО ГОРНЕВСКИ – Гладијатор – Скопје
 2. СИНИША МИЛОШЕВИЌ – Будо – Кавадарци

-69КГ – мажи

 1. МИЛАН МИЛОШЕВИЌ – Будо – Кавадарци
 2. МАРКО ТОДОРОВИЌ – Прокик фемили – Скопје
 3. ЈОВАН АПОСТОЛОВСКИ – Енерџи – Битола
 4. НАЗМИ АЈРУЛИ – Тетово – Тетово

-70КГ – жени

 1. МИА ТОДОРОВА – Шампион – Скопје

+70КГ – жени

 1. САРА МИШЕВА – Гладијатор – Скопје
 2. ДИЈАНА БЛАЖЕВСКА – Будо – Кавадарци

-74КГ – мажи

 1. АНАСТАС АНЃЕЛКОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 2. ПЕТАР МИОВСКИ – Шампион – Скопје
 3. КИРЕ КОЦЕВ – Гладијатор – Неготино

-79КГ – мажи

 1. ГОРДАН ПЕШОВ – Будо – Кавадарци
 2. БОЈАН МИТРОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 3. МАРТИН ВЕЛКОВ – Будо – Кавадарци

-84КГ – мажи

 1. ЕНСАР ИСЕИНИ – Шампион – Скопје
 2. ДРАГАН ПЕТКОВСКИ – Будо – Велес

-89КГ – мажи

 1. СЕРЏО УЗЕИР – Шампион – Скопје
 2. ВИКТОР ВЕЉАНОВСКИ – Горила – Скопје
 3. АРКАН МУСТАФОВ – Кавадарци – Кавадарци

+94КГ – мажи

 1. НИКОЛА НАЦЕВ – Гладијатор – Штип
 2. ПЕТАР ХРИСТОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 3. ЛУКА ДОДИЌ – Предатор – Куманово
 • КРИСТИЈАН ЈОВАНОВИЌ – Будо – Велес

ТАТАМИ 2

ПОСТАРИ КАДЕТИ – КИК ЛАЈТ

-42КГ – мажи

 1. ТУРКЕР ИСМАИЛШампион – Скопје

-47КГ – мажи

 1. ЈАНЕ ПОСТОЛОВ – Лидер – Виница
 2. БЛАГОЈ ТРАЈКОВ – Будо – Кавадарци

-52КГ – мажи

 1. ПАВЕЛ СТОЈЧЕВСКИ – АС – Делчево

-57КГ – мажи

 1. СИЛВИО МИРОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 2. ЕДИН ЕЈУП – Шампион – Скопје
 3. ЛЕОНИТ МЕМЕДИ – Тетово – Тетово
 4. ДАМЈАН СТОЈЧЕВСКИ – Прокик фемили – Скопје

-57КГ – жени

 1. ЈАДРАНКА ТЕМЕЛКОВА – Гладијатор – Неготино
 2. МИХАЕЛА ДИМОВСКА – Гладијатор – Скопје
 3. ЕМА САМАРЏИЕВА – Будо – Велес

-63КГ – мажи

 1. МАТЕЈ АРЏЕЛИЕВ – Гладијатор – Скопје
 2. МАРКО ЈАКИМОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 3. ПРЕДРАГ НИКОЛОВСКИ – Предатор – Куманово
 4. ДАВИД КУЈУНЏИЌ – Будо – Кавадарци

-69КГ – мажи

 1. ГОРЈАН РИСТОВСКИ – Гладијатор – Скопје
 2. ЈАСМИН АДЕМ – Шампион – Скопје
 3. МИХАИЛ ТРАЈЧЕВСКИ – Енерџи Битола
 4. НИКОЛА ТРИФУНОВСКИ – Будо – Кавадарци

-69КГ – жени

 1. ВЕСНА ОГНЕНОВИЌ – Будо – Кавадарци

+69КГ – мажи

 1. НЕЛСОН УЗЕИР – Шампион – Скопје
 2. АЈЛАН ЈУСУФИ – Тетово – Тетово
 3. ЛУКА ЈАЧЕВ – Гладијатор – Скопје

3 ДАВИД ЈОВЧЕВСКИ – Гладијатор – Скопје

+69КГ – жени

 1. АЊА ПАНДИЛОВ – Фајт тим – Скопје

Се вчитува...