Купот и суперкупот на Италија во следните три сезони во Кина

Фудбалската федерација на Италија и владата на Кина потпишаа меморандум за соработка кој предвидува натпреварите од Купот и од Суперкупот да се одржуваат во оваа земја. Договорот важи за следните три сезони.

„Фудбалот уште една покажа дека е мост меѓу различните култури“ – изјави претседателот на итлаијанската федерација, Габриеле Гарвина.

Суперкупот на Италија веќе четири пати во последните 10 години се одржуваше во Кина. новиот догвор ги опфаќа и телевизиските права како и соработка во развојот на младинските категории во Кина и помош околу аплицирањето на Вар-технологијата.

 

Се вчитува...