Лига на нации: „Група на смртта“ со Германија, Франција и Холандија

Во Лозана извлечени групите од четирите пооделни лиги во рамките на Лигата на нациите за пласман на Европското првенство 2020.

Секако, најинтересните натпревари се очекуваат во Лигата А, каде првата група е „група на смртта“ со Германија, Франција и Холандија. Повеќе од интересна ќе биде и Групата 4, во која се Шпанија, Англија и Хрватска.

Натпреварувањата во Лигата на нациите започнува на 6. септември, а групната фаза трае до 20. ноември.

ГРУПИТЕ ОД ЛИГА А ЗА ПЛАСМАН НА ЕП

ГРУПИТЕ ОД ЛИГА Б ЗА ПЛАСМАН НА ЕП

ГРУПИТЕ ОД ЛИГА Ц ЗА ПЛАСМАН НА ЕП

ГРУПИТЕ ОД ЛИГА Д ЗА ПЛАСМАН НА ЕП

Се вчитува...