Македонија со 71 спортист на Медитеранските игри во Тарагона

Бројна македонска селекција ќе настапи на 18.Медитерански игри што ќе се одржат од 20 јуни до 1 јули во Тарагона, Шпанија. Македонскиот олимписки комитет во партнерство со Агенцијата за млади и спорт на Р.Македонија и националните спортски федерации, обезбеди учество на 71 спортист во 15 спортови.

Македонската олимписка селекција за Тарагона заминува на 20 јуни. На медитеранските игри први на 22 јуни, ќе настапат машката одбојкарска репрезентација и натпреварувачите во стреличарство.

Распоред на настапите на македонските спортисти во Тарагона:

1.Карате од 23 јуни до 24 јуни
2. Ракомет (машка репрезентција ) од 23 јуни до 01 јули
Ракомет (женска репрезентација) од 23 јуни – 30 јули
3. Одбојка (машка репрезентација) од 22 јуни до 01 јули
4. Таеквондо од 28 јуни – 30 јуни
5. Џудо од 27 јуни до 29 јуни
6. Борење од 25 јуни до 27 јуни
7. Спортско стрелаштво од 23 јуни до 24 јуни
8. Стреличарство од 22 јуни – 24 јуни
9. Коњички спортови 27 јуни – 29 јуни
10.Атлетика од 27 јуни – 30 јуни
11.Тенис од 26 јуни – 30 јуни
12.Пинг понг од 26 јуни до 30 јуни
13.Баскет 3х3 од 27 јуни до 29 јуни
14.Бокс од 25 јуни – 30 јуни
15.Веслање од 28 јуни до 30 јуни

 

На Медитеранските игри „Тарагона 2018“, Македонија ќе ја претставуваат следните спортисти:

КОШАРКА 3Х3
Даниел Нацевски
Дамјан Робев
Блажо Митков
Андреј Атанасов

КАРАТЕ
Емил Павлов
Ненад Келебиќ
Берат Јакупи
Жарко Арсовски
Ангела Мојсовска
Симона Заборска

ЏУДО
Арбреша Реџепи
Артан Рушити

ПИНГ ПОНГ
Кристијан Станојковски

БОКС
Љуљзим Исмаили

ТАЕКВОНДО
Филип Додевски
Дејан Георгиевски

АТЛЕТИКА
Дарио Ивновски
Дрита Ислами

ВЕСЛАЊЕ
Марјан Влаќески

СТРЕЛИЧАРСТВО
Петар Јаневски

КОЊИЧКИ СПОРТОВИ
Лука Заложник

ОДБОЈКА (мажи)
Ѓорѓи Ѓорѓиев
Марко Стошиќ
Никола Ѓеорѓиев
Марјан Урдов
Владо Милев
Александар Љафтов
Иван Андонов
Стојан Илиев
Филип Маџунков
Славе Наков
Васе Михаилов
Дарко Ангеловски

ТЕНИС
Томислав Јотовски

БОРЕЊЕ
Раиф Камбери
Бесмир Веселовски
Магомедгаџи Нуров
Дејан Митров

СТРЕЛАШТВО
Нина Балабан

РАКОМЕТ (жени)
Јована Саздовска
Дајана Јовановска
Елена Ѓорѓиевска
Драгана Петковска
Теодора Керамичиева
Јована Мицевска
Матеја Серафимова
Ивана Гакидова
Марија Николиќ
Наташа Нолевска
Сара Ристовска
Душица Ѓорѓиевска
Милица Николиќ
Марија Тасевска
Александра Боризовска
Леонида Гичевска

РАКОМЕТ (мажи)
Мартин Томовски
Никола Даниловски
Гоце Ојлески
Бојан Маџовски
Филип Кузмановски
Дарко Димитриевски
Мартин Манасков
Горан Крстевски
Ласко Андоноски
Мартин Велковски
Мартин Поповски
Никола Костески
Жарко Пешевски
Милан Лазаревски
Филип Чурлевски
Костадин Петров

Се вчитува...