Македонија со 75 натпреварувачи на Балканското кик-бокс првенство на кое сме домаќини

Македонија е домаќин на 15. Балканско WАКО првенство кое ќе се одржи во Скопје а на кое ќе учествуваат повеќе од 200 натпреварувачи од Македонија, Србија, Црна Гора, БиХ, Словенија и Турција.

„Бидејќи ние сме домаќини на ова Балканско првенство и немаме трошоци околу патување и хотелско сместување за борците, нашата земја ќе ја претстават 75 натпреварувачи. Сигурен сум во успехот што ќе го остварат нашите репрезентативци. Им посакувам срека, победи и да нема повреди“ – истакнува првиот човек на Кикбокс Mаитаи федерацијата на Македонија, Дејан Митровски – Урко.

Како поддршка околу организацијата на 15. WАКО Балканско првенство доаѓаат г-дин Рој Бејкер, претседател на WАКО светската кик бокс федерација, г-дин Иштван Кирали, претседател на WАКО европската кик бокс федерација, и г-дин Владимир Ситар, претседател на WАКО Балканската кик бокс федерација.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КМФМ ЗА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО 2021 СКОПЈЕ, МАКЕДОНИЈА
К1
Помлади јуниори К1
Трајчевски Михаил -71кг
Постари јуниори К1
Иле Левков -71 кг
Никола Нацев +94 кг
Тодорова Мија – 65 кг жени
Сениори К1
Тодоров Марко -63,5 кг
Митев Ване -63,5
Костовски Роберт – 67кг
Василев Мирко -67 кг
Бојчевски Станислав -71 кг
Филипов Андреј -71 кг
Јакимовски Кирил -75 кг
Рустем Сивил – 81 кг
Илиоски Бобан -86 кг
Цветановски Ивица + 91 кг
ЛОУ КИК

Помлади јуниору Лоу Кик
Стојчевски Павел -51кг
Мировски Силвио – 57 кг
Арџелиев Матеј -60 кг
Стојчевски Дамјан – 63,5 кг
Апостоловски Јован – 67 кг
Ристовски Горјан -71 кг
Николовски Филип -71 кг
Велковски Лука + 81 кг
Темелковска Јадранка -56 кг жени
Постари јуниору Лоу Кик
Азири Фериз – 51кг
Неделковски Петар -54 кг
Витанов Панче – 63,5 кг
Горневски Марко – 63,5 кг
Атанасовски Марко -71 кг
Наумовска Анамарија – 52 кг жени
Орешкова Олгица – 52 кг жени
Кичевска Ивона – 56 кг жени
Сениори Лоу Кик
Тодевски Марко – 57 кг
Ризов Филип – 60 кг
Митров Даниел – 60 кг
Азири Енес – 63,5 кг
Талевски Филип – 63,5 кг
Миовски Петар -71 кг
Ахмети Медин – 71 кг
Ангеловски Христијан – 75 кг

Благоески Димитар -75 кг
Ѓорѓиев Димитар -81 кг
Петров Теодор -81 кг
Ашкилов Митко -86 кг
КИК ЛАЈТ
Постари кадети кик лајт
Митровски Максим +69 кг
Пандев Бранко + 69 кг
Најдовска Илијана – 55 кг жени
Самарџиева Ева – 55 кг жени
Стојковска Леа – 60 кг жени
Јуниори кик лајт
Ивановски Дилан – 63 кг
Тодоровски Марко -69 кг
Деловски Славе -79 кг
Исауфи Ајлан -79 кг
Стоилковиќ Александар – 89 кг
Велковски Петар – 89 кг
Штериовска Мија -55 кг жени
Сениори кик лајт
Каевски Стефан -63 кг
Милошевиќ Синиша -63 кг
Милошевоќ Милан -69 кг
Шемсовиќ Енсар -69 кг
Ангеловски Атанас -74 кг
Димовски Јован -74 кг

Митровски Бојан -79 кг
Пешов Гордан – 79 кг
Димиќ Слаѓан -84 кг
Атанасовски Димитар -84 кг
Игњатовски Драган -94 кг
Пешов Кристијан -94 кг
Михајловски Стефан +94 кг
Ристовски Александар +94 кг
Бошевска Леа -50 кг жени
Настова Мартина -55 кг жени
Вукашиновиќ Ана -55 кг жени
Бојкова Владанка – 65 кг жени
Варадинова Викторија – 65 кг жени

Се вчитува...