Македонската репрезентација во традиционално карате викендов ќе настапи на европскиот куп во Будимпешта

Македонската репрезентација во традиционално карате денеска и утре ќе учествува на европскиот карате куп Унгарија опен во Будимпешта.

За македонската репрезентација ќе настапат: Дејан Недев, Камелија Недев, Марта Димковска, Изабела Пренковска, Филип Недев, Ана Шаневска и Максим Поп Трпев.

Натпреварите ќе се одржат во дисциплините кати и кумите поединечно и екипно по ЈКА правила.

Како што наведуваат од МТКФ, овој натпревар ќе биде тест за македонските каратисти пред официјалниот ИТКФ светски шампионат што ќе се одржи во октомври 2022 година.

Се вчитува...