Македонските каратисти на меѓународниот турнир и семинар „Валона 2021“

Од денеска па до 27. август во Валона, Албанија ќе се одржи меѓународниот карате турнир и семинар “ВАЛОНА 2021” на кој ќе учествуваат каратисти од повеќе балкански земји.

Меѓу партиципиентите од Албанија, Косово, Србија, Романија и БиХ ќе биде и македонската репрезентација во традиционално карате.  Семинарот, пак, ќе го водат и истакнати балкански карате инструктори предводени од Венцислав, Дејан и Аљоша Недеви.

Овој турнир и семинар во традиционално карате е подготвителен пред престојниот ЕТКФ европски шампионат кој од 22. до 24. октомври 2021 година ќе се одржи во Белград, Србија.

Се вчитува...