Македонските кикбоксери убедливо најдобри на Балканското првенство кое се одржа во Скопје (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Македонија, со освоени вкупно 68 медали, е најдобрата нација на Балканското кикбокс првенство кое изминатиов викенд се одржа во Скопје.

Македонската селекција се закити со вкупно шест златни одликувања, 21 сребрено и 41 бронзен медал издвојувајќи се како убедливо најдобра репрезентација на шампионатот на кој учествуваа околу 200 натпреварувачи.

Од Македонија со златни медали денеска се закитија Миа Тодорова, Силвио Мировски, Димитар Ѓоргиев, Славе Делиовски, Олгица Орешкова…, издвојувајќи се и меѓу убедливо најдобрите кикбоксери на шампионатот.

 

Резултати – Балканско кик бокс првенство:
К1
Помлади јуниори
-71 кг
Полуфинале
Трајчевски Михаил – Павловиќ Стефан (Србија) 0-3
Финале
Ристовски Горјан – Павловиќ Стефан (Србија) 1-2

+81 кг
Финале
Велковски Лука – Велагиќ Нурџихан (БиХ) 1-2

Постари јуниори
-71 кг
Полуфинале
Леков Иле – Милосављевиќ Павле (Србија) 1-2

+94 кг
Полуфинале
Никола Нацев – Дондур Александар (Србија) 0-3

65 кг жени
Финале
Тодорова Миа – Касап Николина (Србија) 2-1

Сениори
-63,5 кг
Полуфинале
Тодоров Марко – Честиќ Младен (Србија) 0-3
Митев Ване – Драшковиќ Богдан (Србија) 0-3

-67 кг
Полуфинале
Костовски Роберт – Куштрин Гашпер (Словенија) 2-1
Василев Мирко – Стојановиќ Никола (Србија) 0-3
Финале
Костовски Роберт – Стојановиќ Никола (Србија) 0-3

-75 кг
Полуфинале
Јакимовски Кирил – Цветковиќ Никола (Србија) 0-3

-81 кг
Полуфинале
Рустем Сивил – Кликовац Никола (Црна Гора) 0-3

-86 кг
Финале
Илиоски Бобан – Менковиќ Александар (Србија) 0-3

+ 91 кг
Финале
Цветановски Ивица – Филиповиќ Никола (Србија) 0-3

ЛОУ КИК (ЛК)
Помлади јуниори
-51 кг
Полуфинале
Стојчевски Павел – Недановиќ Урош (Србија) 0-3

-57 кг
Полуфинале
Мировски Силвио – Савиќ Страхиња (Србија) 3-0
Финале
Мировски Силвио – Милиќ Виктор (БиХ) 2-1

-63,5 кг
Полуфинале
Арџелиев Матеј – Заимовиќ Имран (БиХ) 1-2
Стојчевски Дамјан – Јоветиќ Никола ((Црна Гора) 0-3

-67 кг
Полуфинале
Апостоловски Јован – Крстиќ Урош (Србија) 0-3

-71 кг
Ристовски Горјан -71 кг
Николовски Филип -71 кг

-75 кг
Полуфинале
Аљан Исауфи – Тисма Јован (Србија) 0-3
Велковски Лука + 81 кг

-56 кг
Полуфинале
Темелковска Јадранка – Стевановиќ Николина (Србија) 0-3

Постари јуниори
-51 кг
Финале
Азири Фериз – Савиќ Ѓорѓе (Србија)

-54 кг
Финале
Неделковски Петар – Диласовиќ Страхиња (Србија)  победа на Диласовиќ

– 63,5 кг
Полуфинале
Витанов Панче – Весковиќ Лазар (Србија) 0-3

-67 кг
Полуфинале
Горневски Марко – Димитријевиќ Михајло (Србија) 0-3

-71 кг
Полуфинале
Атанасовски Марко – Киселички Милош (Србија) 0-3

-81 кг
Финале
Делиовски Славе – Бечировиќ Данило (Црна Гора)

– 52 кг
Полуфинале
Наумовска Анамарија – Гагиќ Милица (Србија) 0-3
Финале
Орешкова Олгица – Гагиќ Милица (Србија)

– 56 кг
Полуфинале
Кечевска Ивона – Драшковиќ Тијана (Србија) 0-3

Сениори
– 57 кг
Финале
Тодевски Марко – Николиќ Бобан (Србија)

-60 кг
Полуфинале
Ризов Филип – Павловиќ Игор (Србија)
Митров Даниел – Мемедовски Данијел (Србија)

– 63,5 кг
Четвртфинале
Талевски Филип – Џафиќ Тилен (Словенија) 0-3
Полуфинале
Азири Енес – Арсиќ Лазар (Србија) 0-3

-71 кг
Полуфинале
Миовски Петар – Станишиќ Алекса (Србија) 0-3
Ахмети Медин – Милошевиќ Александар (Србија) 0-3

-75 кг
Полуфинале
Ангеловски Христијан – Кнежевиќ Стефан (Србија) 0-3
Благоески Димитар – Кељановиќ Милјан (Србија) 0-3

-81 кг
Полуфинале
Ѓорѓиев Димитар – Даковиќ Милош (Србија) 3-0
Петров Теодор – Јанковиќ Милош (Србија) 0-3
Финале
Ѓорѓиев Димитар – Јанковиќ Милош (Србија) 3-0

-86 кг
Полуфинале
Ашкилов Митко – Угрниќ Алберт (БиХ)

КИК ЛАЈТ (КЛ)
Постари кадети
+69 кг
Полуфинале
Митровски Максим – Манчиќ Мирко (Србија) 0-0
Финале
Пандев Бранко – Митровски Максим 0-0 (злато за Митровски)

-55 кг
Финале
Најдовска Илијана – Муминовиќ Канита (БиХ) 0-3

-60 кг
Финале
Стојковска Леа – Сејменовиќ Лејла (БиХ) 0-3

Јуниори
-63 кг
Полуфинале
Ивановски Дилан – Нешковиќ Урош (Србија) 0-3

-69 кг
Полуфинале
Николовски Филип – Вучниќ Урош (Црна Гора) 0-0 (победа на Николовски)
Тодоровски Марко – Ботоњиќ Али (Словенија) 0-0
Финале
Николовски Филип – Ботоњиќ Али (Словенија) 0-3

– 89 кг
Полуфинале
Велковски Петар – Дробњак Матија (Црна Гора) 0-3
Финале
Стоилковиќ Александар  – Дробњак Матија (Црна Гора) 0-0 (златен за Дробњак)

-55 кг
Финале
Штерјовска Мија – Јилмаз Улку Сена (Турција) 1-2

Сениори
-63 кг
Каевски Стефан – Симинич Јакоб (Словенија) 0-3
Финале
Милошевиќ Синиша – Симнич Јакоб (Словенија) 0-3

-69 кг
Полуфинале
Шемсовиќ Енсар – Ален Брачко (Словенија) 0-0
Финале
Милошевиќ Милан – Шемсовиќ Енсар 2-0

-74 кг
Четвртфинале
Димовски Јован – Радовиќ Душан (Србија) 0-3
Полуфинале
Ангеловски Атанас – Догунц Сејда Емирхан (Турција) 0-3

-79 кг
Полуфинале
Митровски Бојан – Терзиќ Новица (БиХ) 0-3
Пешов Гордан – Јерли Мустафа (Турција) 0-3

-84 кг
Полуфинале
Димиќ Слаѓан – Вучељ Един (БиХ) 0-0 (победа на Вучељ)

94 кг
Полуфинале
Пешов Кристијан – Дејан Драговиќ (БиХ) 0-3
Игњатовски Драган – Гурели Риза (Турција) 0-3

+94 кг
Полуфинале
Михајловски Стефан – Поточник Блаж (Словенија) 0-0 (победи Поточник)
Ристовски Александар – Хоџиќ Мехмед (БиХ) 0-3

-50 кг
Финале
Бошевска Леа – Адимјаман Афра (Турција) 0-3

-55 кг
Полуфинале
Настова Мартина – Озтурк Џансу (Турција) 0-3
Вукашиновиќ Ана – Момчилов Кристина (Словенија) 0-3

-65 кг
Полуфинале
Бојкова Владанка – Саглам Зејнеп (Турција) 3-0
Финале
Варадинова Викторија – Бојкова Владнака 3-0

Се вчитува...