МКФ одреди нова казна за Гостивар

Гостивар ќе треба да плати 80.000 денари за инцидентот што на крајот од полуфиналната пресметка во  Купот го предизвикаа Ивица Димчевски и Јурај Сегариќ кога ги нападнаа судиите незадоволни од нивните одлуки во текот на натпреварот кој нивната екипа го загуби од Блокотехна.

Судиите ги пријавиле за недолично и неспортско однесување во записникот од натпреварот. Казната е по 40.000 денари за секој од нив.

 

Се вчитува...