Насликан најголемиот портрет на Новак Ѓоковиќ на тениско игралиште (ФОТО+ВИДЕО)

На земјата на тениското игралиште на клубот Џукиќ во Белград, архитектот и стрит артист Андреј Јосифовски го направи најголемиот портрет на Новак Ѓоковиќ во светот. Цртежот е долг 24 метри и широк 11, а се протега на површина од 264 метри квадратни. Куриозитет е тоа што ова е прво уметничко дело нацртано на терен на земја.

Проектот за цртање на портретот на Новак е како дел од кампањата за поддршка на српскиот тенисер и дека во Србија постојат луѓе кои го почитуваат Ѓоковиќ и покрај многуте напади поради организацијата на „Адриа тур“.

Се вчитува...