Норвешка и Германија се најуспешните нации на Игрите во Пјонгчанг

Норвешка и Германија се најуспешните нации на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг.

И двете земји освоија по ист број златни одликувања – 14, но Норвешка е на врвот во распределбата на освојувачите на медалите со вкупно 39 медали. Германија, пак, покрај 14 златни медали има уште 10 сребрени и 7 бронзени, или вкупно 31 медал, пред Канада која е на третата позиција со вкупно 29 медали од кои 11 златни.

Понатаму во ТОП 10 нации следат уште САД, Холандија, Шведска, Ј. Кореја, Швајцарија, Франција и Австрија.

РАСПРЕДЕЛБАТА НА МЕДАЛИ НА ЗОИ 2018…

Се вчитува...