Претставници на МТКФ на средба со претседателот на МОК, Даниел Димевски (ФОТО)

Претседателот на МТКФ, м-р Венцислав Недев и генералниот Секретар, д-р Дејан Недев денеска остварија средба со претседателот на Македонскиот олимписки комитет, Даниел Димевски.

На средбата беше разговарано на повеќе теми за соработка помеѓу МТКФ и МОК. Преставниците на МТКФ го информираа првиот човек на МОК за нивните активности и функционирањето во време на пандемија. Сите активности (напревари, семинари и тренинзи) се одвиваат според сите протоколи.

Недеви го информираа Димевски и за престојните активности кои се планираат да се организираат од страна на МТКФ во текот на 2021 година, а тоа е организација на балкански шампионат и европска лига во традицинално карате.

Се вчитува...

buy windows 11 pro test ediyorum