Промовирана топката со која ќе се игра на ЕВРО 2024

Компанијата за спортска опрема „Адидас“ ја презентираше топката со која ќе се играат натпреварите од идното Европско првенство кое ќе се одржи во Германија во 2024 година.

„Фусбаллиебе“ е името на топката со која ќе се играат мечевите. Во следните денови и официјално ќе бидат познати уште учесници, а имињата на земјите кои ќе земат учество ќе се комплетира преку Лигата на Нации. Македонија и дефинитивно отпадна од трката за пласман на идното ЕВРО.

Се вчитува...