Шкупи со рекација: На сите нека им е јасно, ќе се бориме против оние кои си играат со нас!

По поразот од Струга со резултат од 4-2, Шкупи во јавноста излезе со соопштение во кое наведува дека тимот е оштетен на тој двобој.

Клубот на Шкупи се сомнева дека некој игра некаква нечесна игра, како кон клубот и на теренот, така и надвор од него.

„Реакција! Од денот кога пристигнавме, нашата цел главно беше да додадеме вредност на македонскиот фудбал и да ги промовираме нашиот клуб ФК Шкупи и Македонија во Европа. За таа цел, ја започнавме лигата со сериозни инвестиции порано во сезоната, но видовме во изминатиот период дека започна процес на борба и неправда против нас не само на теренот, туку и надвор од теренот. Сакаме да објавиме дека раководството и поддржувачите на нашиот клуб, чија историја се приближува до еден век, се свесни за настаните и дека нашиот одговор на оние што се обидуваат да играат игри против нас ќе биде многу суров. Очекуваме македонската фудбалска заедница да не поддржи во фер борба за сите тимови и да знаеме дека нема да ја напуштиме нашата цел и покрај сите пречки што беа заробени заедно со поддржувачите во нашата борба за титулата шампион. Би сакале да и кажеме на македонска фудбалска јавност дека внимателно ќе го следиме прашањето за обезбедување правда во наредниот процес,“ се вели во соопштението од раководство на клубот.

Се вчитува...