Табела на медали по првиот ден на ЗОИ 2018: Германија со две злата, Холандија со 4 медали!

Првиот ден на Зимските олимписки игри во Пјногчанг беа поделени 18 медали, од кои најмногу златни освои Германија која во моментов е на врвот од табелата на освојувачите на одличја.

Најмногу медали, пак, првиот ден освоија Холандија и Норвешка, по четири, но олимпијците од земјата на лалињата имаа едно злато а Скандинаците ниту едно.

Првото злато го освои и Јужна Кореја, како и САД во сноуборд, а Русија, која настапува под олимпиското знаме, стигна до една бронза.

ТАБЕЛА НА ОСВОЈУВАЧИ НА МЕДАЛИ ПО ПРВИОТ ДЕН НА ЗОИ 2018

Се вчитува...