Во Торонто нема јавни собири дури до 30. јуни

Градоначалникот на Торонто ги забрани сите јавни собири до 30. јуни. Додека поголемиот дел на земји во светот одат паузата и забраната за јавни собири да биде продолжувана по потреба, а како нов рок тоа е 30. април, во Торонто се одлучија за драстичен потег.

Оваа одлука би можела да има големо влијание на одлуката која во следниот период треба да ја донесат три од четирите професионални спортски лиги во САД, НБА, НХЛ и во МЛБ.

Се вчитува...