Една вечер во Париз за време на ЛОИ ќе чини и до 700 евра

Оние кои ќе одлучат да патуваат во Париз и да ги гледаат Олимписките игри во 2024 година, би можеле да се соочат со сериозен проблем кога станува збор за сместувањето.

Цените во хотелите се екстремно високи, а надлежните многу грубо се однесуваат со оние кои издаваат станови  на туристи. Истражувањето на Париската туристичка агенција покажува дека цените на хотелското сместување за време на Игрите ќе бидат повеќе од 300 отсто повисоки од она што требаше да се помине за една ноќ во париски хотел ова лето.

„Сакаме што повеќе луѓе да дојдат на Игрите, но Игрите не можат да бидат популарни ако треба да платите 700 евра за една ноќ“, вели Фредерик Хокард, заменик градоначалник задолжен за туризам и ноќен живот во Париз.

Се вчитува...