ФИФА ја суспендираше Индија

Меѓународната фудбалска федерација ФИФА соопшти дека ја суспендирала фудбалската федерација на Индија поради „јасно мешање во федерацијата од трета страна“.

Оваа суспензија значи дека на Индија и се одзема организацијата на Светското првенство во жени до 17 години, кое требаше да се оддржи од 11 до 30 октомври оваа година.

Вишиот суд на Индија во мај ја распушти федерацијата и именуваше тричлена комисија, а ФФ на Индија претходно го проби рокот од 18 месеци за спроведувње на избори.

Се вчитува...