ФОТОГАЛЕРИЈА: Чесно, гордо, одважно…, Македонија дебитираше на едно ЕП!

ЕКИПА во Гдиња,

Владимир Булатовиќ, Никола Ѓуровски, Игор Паневски

Македонските момчиња со уште една партија во која не се посрамотија, иако на мегдан против дел од најголемите млади ѕвезди на Европа, прочекорија на Европското првенство во Полска, свое дебитантско, а дебитантско и на една македонска фудбалска репрезентација во историјата.

Чесно, гордо, одважно… момците на Благоја Милевски минаа низ три натпревари на шампионатот на најдобрите на Стариот континент, иако објективно против индивидуалци од Шпанија, Србија и Португалија кои доаѓаат од фудбалски земји далеку поискусни на европската фудбалска сцена…

 

[new_royalslider id=”700″]

Се вчитува...