ФОТОГАЛЕРИЈА: „Фалангата“ и ракометарите – „една душа а две тела“!

„Фалангата“ вообичаено е некако дополнителен играч за македонските спортисти на големите меѓународни натпреварување… Но, некако посебно е врзана за ракометарите, можеби и затоа што тие, последниве години, и ни се единствените кои не радуваат на спортските арени ширум светот…

Така беше и денеска во Мец, осми играч за ракометарите во минутите кога се кршеше натпреварот во обидот да дојдеме до целта. Функционирање во стилот „една душа – две тела“… Па, нормално што секогаш погледите на македонските ракометари кога им е неопходно помош за време на дуелите се насочени кон „Фалангата“, и нормално кога на крајот од натпреварите славјата се пред „Фалангата“…

[new_royalslider id=”490″]

Се вчитува...