ФОТОГАЛЕРИЈА: „Лавови“ на трибина, „мачиња“ на терен

ЕКИПА во Дебрецин,

Стеван Цаневски

Голем оптимизам, победнички набој владееше меѓу македонските навивачи во Дебрецин, навикнати на успеси од ракометната репрезентација во изминатите десетина години.

Салата беше обоена во црвено-жолт на еден час пред мечот, атмосферата беше одлична, но се падна во вода кога почна натпреварот. Грешките на самиот почеток беа ладен туш, а најголемо е разочарувањето за непокажаниот карактер, недоволната желба да се покаже квалитет и на тој начин да им се искаже благодарност за оние што минаа по илјада километри за да ги бодрат.

„Срамно“, кратко прокоментира Филип Талески по мечот, а неговото расположение го делат и останатите ракометари кои останаа со наведнати глави на крајот од мечот.

Вистинска штета, крај „лавови“ на трибина, денеска на терен за Македонија излегоа „мачиња“…

Се вчитува...