„Го мразам овој спорт, никогаш веќе не сакам да се појавам на мразот“

Натпреварувачките во уметничко лизгање на Зимските олимписки игри во Пекинг беше многу стресно. Во центарот на вниманието беше младата Камила Валиева која на крајот падна под притисокот и не успеа да освои ниту медал, иако беше прв фаворит за златото.

Дека не било ништо лесно покажува и последната изјава на сребрената Александра Трушова беше незадоволна по завршувањето на натпреварот каде нејзината сонародничка Ана Шчербакова стигна до златото, иако таа имаше неколку феноменални скокови.

„Го мразам овој спорт. Никогаш веќе нема да се појавам на мразот“, изјави Трушова по натпреварот. 

Се вчитува...