Хајредини и Петровска до злато и сребро на Специјалната олимпијада

Нашите атлети Агрон Хајредини и Јулијана Петровска се закитија со злато и сребро на најголемиот спортски собир за лица спортисти со интелектуална попреченост, Летни олимписки игри на Специјалната олимпијада кои се одржуваат во Берлин.

Агрон и Јулијана под водство на тренерот Ифраим Љута го освоија првото во машка и второто место во женска категорија во атлетската дисциплина “Скок во далечина од место”.

Се вчитува...