ИН МЕМОРИАМ: Саше Ѓорѓески

По неколкуа дневна битка со Ковид-19 утрово борбата ја загуби македонскиот ракометен работник, Саше Ѓорѓески. Ѓорѓески во кариерата настапуваше за екипите на Гостивар и Југ, а по завршувањето на професионалната кариера стана ракометен судија.

Тој имаше долга и успешна судиска кариера во пар со Васе Зипевски. Тој пред две години ја заврши судиската кариера, а потоа продолжи како делегат каде беше активен се до заразата со смртоносниот вирус.

Се вчитува...