Инфантино: Хрватска е пример за одлично работење во фудбалот

Џани Инфантино, претседателот на Меѓународната фудбалска организација, во канцеларијата на ФИФА во Париз ја прими делегацијата на Хрватската фудбалска федерација предводена од претседателот Маријан Кустиќ.

Претседателот на ФИФА Џани Инфантино по средбата го изрази своето задоволство од оваа средба, велејќи дека Хрватска е пример за одлична работа.

„Ми беше огромно задоволство да бидам домаќин на мојот пријател, претседателот Кустиќ. Од неговиот избор во 2021 година, фудбалот во Хрватска продолжи да расте. Оваа прекрасна земја продолжува да биде извонреден пример за добро владеење, елитен фудбалски развој и постојан напредок“, рече Инфантино.

Се вчитува...