Исланд е најмладата селекција во Европа, Македонија на осмото место

Исландскиот национален тим е најмладиот во Европа. Со просек од 24,7 години, Исланд вечерва младите фудбалери ќе се докажуваат и во Скопје, но им посакуваме да се докажуваат на некој друг меч.

Исланд има дури девет играчи под 21 година во својот состав, тројца со 23 години. Сепак, просекот го расипува Бикире Севарсон кој има 37 години.

Втора на листата е селекцијата на Луксембург која има во просек 25,2 години. Англија е трета со 25,5.

Македонија е на осмата позиција со ист просек како Романија и Сан Марино – 25,9 години.

Се вчитува...