Како правилно се изговара Н’Голо Канте? (ВИДЕО)

Н’Голо Канте е еден од најдобрите фудбалери во средината на теренот во светот. Неговата пожртвуваност е неверојатна и затоа е еден од најомилените фудбалери каде и да отиде.

Спортските коментатори ширум светот често го грешат изговорот на неговот презиме. Канте реши да ги трнге сите дилеми и самиот да каже како правилно се изговара неговото презиме.

„На француски се изговара „Конте“ и преферирам така да го изговараат“, вели Канте. 

Сепак, тој вели дека изговорот „Канте“ е во ред ако се изговара во другите земји и дека не се лути поради тоа.

 

Се вчитува...