КФМ ги избра најдобрите: Војдан и Александра Стојановска лауреати за 2022 година

Кошаркарската федерација на Македонија со свечена церемонија во просториите на скопскиот хотелот Хилтон ги прогласи најуспешните кошаркари и кошаркарки за 2021 година. Епитетот најдобар кошаркар му припадна на Војдан Стојановски, додека признанието за најдобра кошаркарка го доби Александра Стојановска.

КФМ, меѓу другото, избра и најуспешни клубови, тренери и спортски работници за изминатава година. Епитот најдобар клуб во сениорска конкуренција го понесе КК МЗТ Скопје Аеродром, додека во женската конкуреција истиот и припадна на ЖКК Баскет Кам. Признанијата за најдобри тренери ги добија Александар Петровиќ во машка и Александар Ашаданов во женска конкуренција.

Посебни награди добија и членовите на кошаркарската селекција на Специјалната олимпијада.

НАЈДОБРИТЕ ВО МАКЕДОНСКАТА КОШАРКА ЗА 2021 ГОДИНА

⋅ Најдобар кошаркар: Војдан Стојановски 

⋅ Најдобра кошаркарка: Александра Стојановска

⋅ Најдобар млад кошаркар: Андреј Шошкиќ

⋅ Најдобра млада кошаркарка: Михаела Алексовска

⋅ Најдобра машка екипа (сениори): МЗТ Скопје

⋅ Најдобра женска екипа (сениорки): Баскет Кам

⋅ Најдобра машка екипа (младински лиги): Работнички

⋅ Најдобра женска екипа (младински лиги): Крива Паланка

⋅ Најдобар тренер на машка екипа (сениори): Александар Петровиќ

⋅ Најдобар тренер на женска екипа (сениорки): Александар Ашаданов

⋅ Најдобар тренер на машка екипа (младински лиги): Александар Јованчев

⋅ Најдобра тренерка на женска екипа (младински лиги): Мирослав Ивановски

⋅ Најдобар играч во 3 на 3: Христијан Ристов

⋅ Најдобра екипа во 3 на 3: Кино Влае

⋅ Најдобар кошаркарски судија: Александар Павлов

⋅ Најдобар македонски играч во странство: Ненад Димитријевиќ

⋅ Најдобар македонски тренер во странство: Емил Рајковиќ

⋅ Најдобра младинска репрезентативна селекција: Машка репрезентација под 16 години

Се вчитува...