Кирил Лазаров ги одбра патниците за Медитеранските игри

Кирил Лазаров, селекторот на македонската ракометна репрезентација, ги одбра патниците за Медитеранските игри кои ќе се играат во Оран, Алжир, пред крајот на овој месец.

На списокот на повикани играчи има вкупно 16 имиња, а исите доаѓаат од домашното првенство.

Голмани: Марко Кизиќ, Васил Гогов
Лево крило: Петар Атанасијевиќ
Леви бекови: Павле Атанасијевиќ, Михајло Младеновиќ
Средни бекови: Игор Ѓоргиев, Иван Џонов, Марко Митев
Десни бекови: Томислав Јагуриноски, Михаил Иваноски, Мартин Серафимов
Десни крила: Ненад Костески, Александар Петковски
Кружни напаѓачи: Костадин Петров, Кристијан Симоноски, Марко Стојковиќ

Инаку, нашата репрезентација се наоѓа во група со Грција, Алжир, Шпанија и Турција

Се вчитува...