КК Гостивар: Раскинот со Костоски е со посебна клаузула, дали некој ќе го злоупотреби?

Раководството на КК Гостивар преку соопштение до јавноста ги објасни околностите под кои си заминал Александар Костоски, долгогодишниот македонски репрезентативец кој самиот побара раскин на договорот.

Гостиварци откриваат дека во раскинот е вметната и посебна клаузула не наведувајќи за што конкретно станува збор, а во соопштението се изразува и сомнеж дека некој македонски клуб сега би можел да се обиде да ја искористи ситуацијата.

Соопштението на КК Гостивар го пренесуваме во целост:

Се вчитува...