Конте на суд ќе си ги бара сите плати од Челси

Антонио Конте одбил да се сретне со претставници на Челси и инсистира остатокот од платата што му ја доложи клубот да си го бара на суд. Италијанецот кој неодамна ја одби тренерската позиција во Реал Мадрид, смета дека треба да му биде палтено се му должи клубот според договрот.

Конте си ги бара платите кои му следуваат до истркот на догворот кој му беше прекинат 12 месеци пред предвидениот термин. Адвокатите на Конте паралелно подготвуваат две тужби, една до трибуналот за вработување и една за Арбитражниот спортски суд.

 

Се вчитува...