Летни гуми од General Tire: Нова повеќе сезонска гума за SUV, за сите терени, за коловозно и теренско возење

General Tire, бренд за гуми со богата традиција со своето американско наследство, нуди широк спектар на гуми кои ги задоволуваат и Европските потреби. Со два модели на летни гуми за автомобили, шест теренски и off-road модели за 4×4 и SUV, гума за лесни комерцијални возила и комбиња и нов сеопфатен модел за 4×4 и SUV, брендот може да ги исполни практично сите потреби од гуми.

 Летните гуми од General Tire се познати по својата економичност, безбедност и стабилни перформанси. Продажната понуда на брендот, дизајнирана да ги задоволи европските потреби, вклучува по нешто за речиси секаков вид автомобили, SUV и комбе. Оваа сезона новитет е сеопфатна гума за SUV: Grabber A / S 365.

Новиот Grabber A / S 365

Во новиот Grabber A / S 365, General Tire ги обединува екстра-робусните перформанси на SUV гумите со цело годишна сигурност. За да се постигне ова, дизајнерите на гуми создадоа шара со цврсти раменски блокови за висок зафат на влажни и суви површини. Широките жлебови во шарата и помеѓу блоковите на рамото растураат вода и брзо се вртат, додека жлебовите во централните блокови на шарите им помагаат на пневматиците да обезбедат висок притисок на типичните зимски патишта. Значи, постои ефективна распределба на работната сила помеѓу различните делови на шарата: надворешните раменици се дизајнирани за потребите за лето, додека централниот дел од гумата е погоден за зима. Grabber A / S 365 ја должи својата висока економичност на многу избалансирана дистрибуција на притисокот на стапалото, што придонесува за еднакво абење, додека челичниот појас со висока цврстина ја штити повеќе сезонската гума од оштетување при контактот. General Tire има пет големини за 17-19-инчи тркала во својата постава, погодна за SUVs од Европски и Азиски производители.

Автомобилски гуми: Altimax Comfort и Altimax Sport

Altimax Comfort од General Tire е дизајниран за возачи кои особено го ценат тивкото и удобно возење. За таа цел, инженерите на General Tire дизајнираа шара со блокови кои влегуваат во контактната лепенка со повлечена секвенца, со што се добива стабилна и ниска бучава на гумите / патот. Истовремено, тие се фокусирале на безбедносните карактеристики на гумата: Altimax Comfort се базира на соединение од силициум кој нуди низок отпор на тркалање и напреден шаблон на шарата дизајниран за да овозможи безбедно зафаќање на влажни и суви патишта. Неговиот “голем брат”, Altimax Sport, е специјално дизајниран со прецизно ракување и кратко растојание на сопирање на влажни или суви патишта. Се одликува со широки обемни жлебови и отворени блокови на рамо за брзо дисперзија на вода. Страничната вкочанетост и стабилноста на шарата овозможуваат прецизно ракување за безбедно возење, не само при поголеми брзини и на патиштата за ликвидација. General Tire се одлучи за модерна комбинација на шарени челични шини, кои не само што обезбедуваат висок притисок на влажно, туку и го намалува отпорот при тркалање.

Altimax A / S 365 – повеќе-сезонска гума за автомобил

Altimax A / S 365 е повеќе-сезонска гума за европските барања. Американскиот бренд за гуми, кој во Америка има долга историја за развивање на високи перформанси за сите времиња, го награди овој модел со добра комбинација на безбедносни карактеристики во лето и зима. Стабилните блокови на рамената обезбедуваат добар пренос на надолжниот зафат при движење и сопирање. Широк периметар и странични жлебови прават брза евакуација на вода од контактната површина при возење на влажно. За безбедно возење во зима, новиот Altimax A / S 365 има блокови во облик на V во центарот на шарата, специјално дизајнирани за употреба во текот на целата година и со синусоидни цевки кои нудат голем број на загризни рабови.

Пет напредни гуми за SUVs

General Tire нуди избор на пет теренски гуми за SUV за да се исполнат многу различни потреби. Заедно со Grabber X3, кои исто така може да се справи со тежок терен, тука е Grabber AT3 за комбинирана употреба на пат и тежок терен. Двата модели ги имаат робусните карактеристики и високиот потфат што нивната употреба ги бара. За Grabber X3, инженерите за развој на General Tire даваат сооднос за пат/терен 20/80 проценти, додека за Grabber AT3 соодносот е 50/50. Со овие најсовремени гуми, General Tire, брендот богат со традиција од своето американско наследство, нуди две нови решенија во својот основен теренски сегмент за возачи ентузијасти на тежок терен, како и за професионалци во градежништвото , земјоделски и шумарски сектори кои очекуваат максимална мобилност дури и во најтешките услови.

 

 

 

 

Се вчитува...