Новата муза на светската атлетика: Кади скока во најмалите гаќички на светот (ВИДЕО)

Не само што е добра атлетичарка, туку е и многу згодна. И ги носи најмалите гаќички во светската атлетика. Кади е едноставно родена за да биде новата муза на светската атлетика.

sagnia atletika 2

Мајка и е од Гамбија, а таа е родена во Шведска и има шведско државјанство, па ги брани боите на оваа земја. Го освои златниот медал на првите Олимписките игри за млади во трискок, скокајќи 13.56 метри, а се натпреварува и во скок во далечина. Кади Сањија е дефинитивно новата ѕвезда…

sagnia atletika 3

Се вчитува...