Одбојкарката која сите ги маѓепса, па одеднаш исчезна… (ФОТО)

Се чини, нема поединец кој го следи одбојкарскиот спорт а кој не знае за фотографијата од 2016 година на Винифер Фернандез. Се најде на многу насловни страни, го доби епитетот најубава светска одбојкарка, а потоа одеднаш исчезна.

25-годишната Винифер Марија Фернандез од Доминиканската република во 2016 година беше најпопуларната светска одбојкарка.

А, денес игра за Карибенас во својата земја, но е далеку од фокусот. Додека играше во Куба кружеше анегдота дека камерманот но и режисерот на еден натпревар добиле отказ затоа што место одлучувачкиот момент на натпреварот повеќе од една минута во директниот пренос одела сликата единствено на Фернандез.

Се вчитува...