Осми медал за Хрватска: Србиќ освои сребро во гимнастика

Тин Србиќ донесе нов медал за Хрватска, овој пат тој одлично се покажа и во гимнастика, успевајќи да го освои среброто во финалето. Тин не ги криеше емоциите, па потенцираше дека е пресреќен и горд за постигнатиот успех, кој се разбира го посветува на неговата земја.

По освојвуањето на медалот, Србиќ кратко се осврна и за големата конкуренција.

„Кога видов како завршуваат финалињата, не беше сјајно, многу гимнастичари направијка кикс. Беше прилично напнато, но си реков сега или никогаш. Овој сребрен медал ми значи се’. Знаев кога дојде оценката дека тоа ќе биде медал. Презадоволен сум од проценката, сметам дека не можеше да биде подобро, го дадов својот максимум“, изајви Србиќ.

Се вчитува...