Падна договор: Барселона му исплаќа 20 милиони евра на Миротиќ

Барселона постигна договорот со Никола Миротиќ и Кори Хигинс за исплата на голема сума на пари поради фактот дека порано ги раскина договорите со Црногорецот и Американецот.

Миротиќ ќе биде побогат за 20 милиони евра, додека Американецот ќе заработи 3.4 милиони евра.

Со раскинот на нивните договори Барселона избегна банкрот, а сега постигна договор со своите поранешни кошаркари за исплата на сумата на повеќе рати со што нема да има оптоварување за доведување на нови засилувања.

Се вчитува...