Павлов и Релјиќ го развиорија македонското знаме на отворањето на Европските игри во Краков (ВИДЕО)

Македонската експедиција составена од 17 спортисти вечерва беше дел од свеченото отворање на Европските игри во Краков.

Милијана Релјиќ и Емил Павлов беа знаменосци на Македонија на свеченото отворање. Македонските спортисти подготвени го дочекуваат почетокот на игрите верувајќи во своите квалитети и со верба за освојување медал на Европските игри.

СПИСОК НА СПОРТИСТИ НА МАКЕДОНИЈА НА ИГРИТЕ ВО КРАКОВ: 

Емил Павлов – Карате
Анастасија Мојсовска – Спортско стрелаштво
Мартин Ангелески – Спортско стрелаштво
Мирјана Релјиќ – Таеквондо
Анамарија Георгиевска – Таеквондо
Дејан Георгиевски – Таеквондо
Димитар Пејчиновски – Текбол
Анѓел Петрушев – Кајак
Никола Малевски – Кајак
Владимир Малевски – Кајак
Николовски Никола – Мечувалство
Србиноски Петар – Мечувалство
Дамјаноски Петар – Мечувалство
Тодороски Матеј – Мечувалство
Озмен Илхан Атила – Бокс
Ален Рустемовски – Бокс
Арјан Исени – Бокс

 

Се вчитува...