Претседателот на ФФМ нов член на Комисијата на Национални асоцијации на УЕФА

Претседателот на Фудбалската федерација на Македонија, Муамед Сејдини стана нов член на Комисијата на Национални асоцијации на УЕФА, тело кое одлучува за важни прашања поврзани со eвропскиот фудбал и ги регулира односите меѓу Асоцијациите членки на УЕФА и Европската куќа на фудбалот, објави ФФМ на официјалниот сајт.

„Вклучувањето на Муамед Сејдини во едно од важните тела на УЕФА е потврда за значајната улога која Фудбалската федерација на Македонија ја има во меѓународните односи и зајакнување на соработката со останатите фудбалски асоцијации“, велат од федерацијата.

Претседател на Комисијата на Национални асоцијации е Сервет Јардимчи, претседател на Турската фудбалска Асоцијација, а во Комисијата се вклучени вкупно 15 членови, односно раководни луѓе од исто толку федерации членки на УЕФА и четворица потпретседатели.

Се вчитува...