Промовирана монографијата „50 години карате во Македонија“

Денеска на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје беше промовирана монографијата „50 години карате во Македонија“. На промоцијата свое обраќање имаа д-р Аце Миленковски – ректор на УТМС и рецензент, д-р Владимир Јорга – рецензент, проф. Венцислав Недев – автор и м-р. Дејан Недев – автор.

karate monografija 2Утре со почеток од 19 часот ќе се одржи и главната свеченост во Музејот на македонската борба. На свеченоста ќе биде презентиран документарен филм за каратето во РМ како и ќе се доделат признанија на сите карате легенди кој во изминатите 50 години оставиле белег и се заслужни за развојот на каратето во РМ.

Се вчитува...