Раскол во Барса, Куман брутален кон Лапортa!

Фудбалската сезона штотуку започна, а тензиите меѓу тренерот и претседателот во Барселона веќе се зголемија, а последното во серијата интервјуа со Роналд Куман предизвика вистинска лудост во јавноста.

Во неделата вечерта, Куман фрли „отровна стрела“ кон Лапорти без влакна на јазикот, што не ги израдува ушите на претседателот на Барселона.

„Мојот однос со Лапорта се подобри? Да, но мислам дека се случи нешто што не требаше да се случи минатата недела. Тој сугерираше дека тренерот нема целосна моќ. Зборуваше премногу”, рече Куман.

Роналд додаде дека Лапорта не бил мудар во два наврати, но дека се поправил дури двата пати.

„Се уште сме во контакт во врска со новиот договор. Благодарение на мене, овој клуб има иднина”, потенцираше Куман.

Се вчитува...