Се бираат најдобрите во кошаркатa: Рајковиќ сигурен, Војдан, Костоски и Крстевски по „главниот оскар“

Македонската кошаркарска федерација и оваа година ќе ги награди најдобрите во спортот. Наградите ќе бидат доделени во вкупно 18 категории и тоа:

Најдобар кошаркар каде се номинирани: Војдан Стојановски, Бојан Крстевски, Александар Костоски

Најдобра кошаркарка: Александра Стојановска, Нена Трајчевска, Елена Тасевска

Најдобар млад кошаркар: Никола Јаничиќ, Петар Бошалески, Андреј Шошкиќ

Најдобра млада кошаркарка: Марија Николов, Михаела Алексовска, Ања Начевска

Најдобра машка екипа (сениори): МЗТ Скопје, ТФТ, Пелистер

Најдобра женска екипа (сениорки): Баскет Кам, Бадел 1862, Вардар

Најдобра машка екипа (младински лиги): Вардар, Работнички и Водно Санс

Најдобра женска екипа (младински лиги): Крива Паланка, Патриот 2016, Вардар

Најдобар тренер на машка екипа (сениори): Александар Петровиќ, Боро Смилковски, Марјан Илиевски

Најдобар тренер на женска екипа (сениорки): Перо Стамески, Јордан Цветановски, Александар Ашаданов

Најдобар тренер на машка екипа (младински лиги): Александар Јованчев, Андреј Апостолски Лечиќ, Горан Андреевски

Најдобар тренер на женска екипа (младински лиги): Мирослав Ивановски, Љупчо Петровски, Славица Наков

Најдобар играч во 3 на 3: Марко Дујковиќ, Христијан Ристов, Ервин Цого

Најдобра екипа во 3 на 3: Кино Влае, Каса Бар, Гез

Најдобар кошаркарски судија: Игор Митровски, Александар Павлов, Зоран Митровски

Најдобар македонски тренер во странство: Емил Рајковиќ, Мирко Петрески, Тане Спасев

Најдобар македонски играч во странство: Ненад Димитријевиќ, Андреј Магдевски, Андреј Јакимовски

Најдобра младинска репрезентативна селекција: Машка селекција на Македонија „Под 16“ години

Се вчитува...