Шекил О’Нил има срце како ретко кој… (ВИДЕО)

Една од најголемите НБА легенди, Шекил О’Нил по пензионирањето стана препознатлив по својата хуманитарна работа. Но, огромното свое срце О’Нил го покажува и при секојдневни неочекувани случки за што сведочат голем број негови соседи, роднини, пријатели…

Својата нескриена желба да помогне на секого и во секој момент Шекил ја покажа и на автопатот во Флорида кога застана да помогне откако виде дека автомобил излетал од патот откако пукнала гума. Легендарниот кошаркар и помогна на девојката во автомобилот останувајќи со неа се до доаѓањето на полицијата…

Се вчитува...