Скијачката сезона во Србија е откажана поради тепачка меѓу претседателот и родителите на еден натпреварувач

Извршниот одбор на скијачката асоцијација на Србија донесе одлука за прекинување на сите програмски активности поврзани со организација на домашни и меѓународни натпревари, поради физички конфликт помеѓу претседателот Горан Јевремовиќ и родителите на еден натпреварувач за време на државниот шампионат на Мокра Гора.

Ваквата одлука е пренесена и преку официјално соопштение, а во кое се повикува на прекинување на сите турнири.

„Сите програмски активности на Здружението поврзани со организација на домашни и меѓународни натпревари во земјата се суспендирани. На репрезентативните селекции што се во програмата на Федерацијата им е наредено да ги прекинат своите активности заклучно со недела, 4 април 2021 година“, гласи дел од соопштението на скијачката асоцијација на Србија.

Набргу потоа се огласи клубот ММБ, чиј член е детето на родителите кои учествувале во инцидентот.

„Не сакаме да бидете во заблуда дека некој го нападна скијачкото здружение, бидејќи тоа е исклучиво приватен проблем. Претседателот и Алијансата се обидуваат да ја направат оваа ситуација многу позначајна отколку што е, со цел да ги задржат своите разнишани позиции“, се вели во соопштението на клубот ММБ.

Некои регионални сојузи исто така објавија дека ваквата одлука не е во согласност со Статутот и дека го прави бесмислено постоењето на Извршниот одбор.

Се вчитува...

buy windows 11 pro test ediyorum