Сопственикот на Далас обезбеди помош за Делонте Вест, НБА играчот со трагична судбина

Сопственикот на Далас, Марк Кубан го згрижил Делонте Вест. Тој со сопственото возило отишол на бензинската пумпа каде што престојувал поранешниот НБА играч и му понудил помош. Ова е последната информација во трагичната приказна за екс кошаркарот кој страда од биполарно нарушување, живее на улица и се бори со зависности.

Кубан потврди дека бил лично да го земе Вест. Сопственикот на Далас бил дел од НБА групата која работела на случајот на поранешниот играч кој сега е бездомник. Семејството и пријателите на Вест долго време се обидувале да го однесат на рехабилитација, а Кубан сега понудил да плати за третманот.

Кубан решил понитензивно да се занимава со случајот откако минатата недела се појавија фотографии од питачи низ Далас на кои беше и Вест.

 

Се вчитува...