Станува ли и БиХ „тесна“ за Мамиќ: Приведен на распит во Мостар

Поранешниот прв човек на Динамо Загреб, Здравко Мамиќ бил приведен на распит во Мостар по налог на обвинителството на БиХ.

Како што пренесуваат хрватските медиуми, Мамиќ е сослушан во БиХ во врска со неговата осуда од Судот во Осијек од шест години, поради што избега во соседството.

„Да, Мамиќ е испитан во кантоналното обвинителство во Мостар. Но, за содржината не разговорот не би можел да ви соопштам. Потоа тој е ослободен“ – велат адвокатите на Здравко Мамиќ.

Испитувањето е поврзано и со претходните тврдења на Мамиќ дека информатичарот Фрањо Варга му продавал лажирани преписки од судии од Осијек околу неговиот случај, а со единствена цел извлекување материјална корист.

Се вчитува...