Tони Кукоч добива спомен-клупа во родниот Сплит (ВИДЕО)

Еден од најдобрите кошаркари од овие простори Тони Кукоч во сабота во родниот Сплит ќе добие монолитна клупа како траен спомен на големиот кошаркар. Таа симболично во 11.07 ќе биде откриена пред зградата на одличниот кошаркар кој во деведесеттите години на минатиот век беше дел од тимот на Чикаго Булс кој доминараше со НБА лигата.

Се вчитува...