Три скопски ривали во истата група во Првата ракометна лига

Во просториите на Ракометната федерација на Македонија денеска беа извлечени групите во Првата ракометна лига. Во групата А во првото коло ќе играат Работнички – Драчево, Шампион – Вардар (Н), Јехона – Младост, Партизан – Борец, а Преспа e слободна.

Б групата ќе биде далеку поатрактивна бидејќи во неа ќе се најдат Голден Арт, Јуниор К.В. и Алкалоид. Првото коло ќе ни донесе дерби меѓу Голден Арт и Јуниор КВ, а во останатите парови се среќаваат Аеродром – Куманово, Текстилец – Македонија ЃП, Кичево – Астраион и Алкалоид – Металург РА.

ГРУПА „А“ – Работнички, Младост (Б), Шампион, Драчево, Вардар (Н), Јехона, Преспа, Борец, Партизан

1. Коло: Работнички – Драчево, Шампион – Вардар (Н), Јехона – Младост, Партизан – Борец, Преспа е слободна

ГРУПА „Б“ – Голден Арт, Јуниор К. Вода, Астраион, Аеродром, Металург РА, Куманово, Текстилец, Македонија Ѓ. Петров, Кичево, Алкалоид

1. Коло: Голден Арт – Јуниор К. В., Аеродром – Куманово, Текстилец – Македонија Ѓ. П. Кичево – Астраион, Алкалоид – Металург РА

Се вчитува...