Уште еден „Милионер Џек Пот“: Прилепчани се новите милионери!

  • Грозоски Филип од Прилеп, заедно со неговиот пријател, ја освоија најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија на РМ. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката вредна 1.454.620, 00 денари, е освоена на 01.12.2018 во Делта Бет Моцарт во Прилеп.

Државна видеолотарија на РМ и декември го почнува со убави вести. Од Прилеп, во Државна видеолотарија на РМ пристигна убава екипа, се уште под славенички импресии од убавата добивка која ја посакуваат сите.

Грозоски Филип од Прилеп, заедно со својата дружина го подигнаа чекот на добитниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ износ  од 1.454.620,00 денари. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ  добивката е освоена на 01.12.2018.

Расположен, насмеан, Филип ја сподели својата добитна приказна. Раскажа дека со другарите заедно, убаво се забавувале на видеолотариските терминали на Државна Видеолотарија во Делта Бет Моцарт во Прилеп. Играле без преголеми очекувања, чисто за забава. Добивката ги изненадила, па и се радувале возбудено сите. Славењето траело цел викенд. Филип вели дека парите ќе ги подели со пријателите. Најверојатно дел од нив ќе се искористат за да си купи нов автомобил.

Џек Пот добивките, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 164 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 244.015.477,00денари. Покрај нив, освоени се и 26.426 Мини Џек Пот добивки во вкупен износ од 163.513.956,00 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 4 илјади до 5 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.

Се вчитува...