Илина и „Виталиа” ги освојуваат врвовите во светот (ФОТО)

Неуморниот дух, желбата за авантура и љубовта кон планините, не и дозволуваат на македонската алпинистка Илина Арсова, да остане на едно место. Освојувањето нови врвови е она во што таа ужива и на што максимално му се посветува. А, на патот кон новите врвови, главната енергетска поддршка Илина ја добива од Виталиа.

Најнов совладан врв е Chachani 6075m, место во Перу со преубави пејзажи и најстарото езеро на светот Титикака, а највисок во оваа тура е врвот MT Vinson – на јужниот пол.

Освен дисциплината и напорните физички вежби, нејзино секојдневие се и енергетските плочки и житарки на Виталиа, како и чајот Имуновит, кој значително и помага во подобрувањето на имунитетот. Всушност, во широката палета на производи на Виталиа го има сето она што и е потребно при совладувањето на сите нејзини алпинистички подвизи.

Соработката на Виталии со Илина датира од 2011 година. За сите нови успеси и искачени врвови, Виталиа продолжува да оди во чекор со Илина Арсова.

Се вчитува...